23 Kasım 2011 Çarşamba

Honda Monkey'i tanıyalım

Uzun süredir araştırıyorum. Kaynakları bir araya getirip sizlere sunmak bugüne nasip oldu. Sanırım Honda siteside dahil "Honda Monkey" üzerine detaylı bir araştırma yok. Umarım beğenirsiniz.

Honda'nın  bir modeli var ki Klasik, sevimli ve minyatür.  bu motosiklet Honda Monkey . Japon Çocuklarının binmesi için1961 Yılında "Monkey Z100" serisinin üretimi ile hayata geçti. Görüldüki büyükler çocuklardan daha fazla ilgi gösteriyor, düzenlendi 1963 Yılında "Monkey CZ100" üretildi ve ilk ihracatı yapıldı  ve 1967 de "Monkey Z50M" seri üretime başlandı. Ön ve arka tekerlekleri Beş inçti.



Aslında Japonyanın dışında ilk hedef Avrupa pazarıydı. Tahmin edilen oldu . İlk çıktığı yıllarda Z50M modeliyle iyi satış rakamları yakaladı. 8 İnç tekerleklere sahip Honda Mokey 50 cc lik dört zamanlı üstten ekzantrikli yatık bir motor kullandılar. Üç vitesli manuel ve yarı otomatik modelleri üretildi. 1973 yılından sonra bir çok revizyon geçirdi. Kampana frenler diske döndürüldü, Depo kapasitesi arttırıldı.1978 den sonra Plastik aksamlar arttırılarak motosiklette hafifleme sağlandı. Koltuk daha rahat oturulacak şekile getirildi.





Size küçük bir film tarzında çekilen filmle Honda Monkeyin videolu tanıtımını yapalım.


1991 Yılına kadar Japonyada üretilen Honda Monkey , bu yıl dan sonra Hindistanda Bjaj tarafında Honda adına üretildi.1998 Yılında üretimine son verildi. 2009 tarihinde özel 4000 adet iki model üretildi. Limited ve Standart. Limited modelde ekose kumaş kaplı koltuk, kromajlı aksesuara sahiptir. Standart modelde ise deri koltuk 50cc tek silindir dört zamanlı motor kullanıldı, enjeksiyon yakıt sistemi ile ekstra % 10 tasarruf sağlandı. katalizörlü egzoz sistemi monte edilerek düşük emisyon sağlanmıştır. Benzin deposunda düzenleme yapıldı daha şık görünüme kavuştu. Limited modelde Monza kırmızı ve Gümüş renkler kullanıldı. Standart modelde ise Monza kırmızı ve beyaz renk tercih edildi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder