17 Ocak 2014 Cuma

Kask ta Pinlock Buğu önleyici nedir ? özellikleri..

Kask ta Pinlock Buğu önleyici nedir ? özellikleri nelerdir ? Çeşitleri ..

Soğuk havalarda , Kış aylarında veya yaz aylarında yağmur yağdığında kaskımızın vizörü buğu olur. Görüş etkilenir, bazen tamamen kapanır. Kaskın camını aralarız, hava yağmurlu ise ıslanmamak işten değildir , Soğuksa yüzümüz donar.

Buğuyu önlemek için bir sürü yöntem öne sürülür, taze kesilmiş patates,elma sürmek veya buğu önleyici spreyler. Hiç biri kalıcı bir çözüm oluşturmamaktadır. Kalıcı tek çözüm kaskın ön camına takılan Buğu önleyici Pinlock isimi ile anılan "silikon" bir aparattır.

İlk patent alan firma Pinlock olup , piyasada satışa sunmasından dolayı Buğu önleyici bu aparat "Pinlock" adıyla anılmaya başlanmıştır.

Pinlock firması "Buğu önleyici" sini ilerki süreçte geliştirip, özelliklerini arttırarak daha fazla alanda kullanılmasını sağladı.


 Pinlock Buğu önleyici kullanmak için gereken donanımlar nelerdir ?

Pİnlock neredeyse bütün üst segment kasklar ile kullanılır. Orta segment kasklar arasında, ülkemizde satılan LS2 , GDR ve MT gibi markaların bazı modellerinin vizörleri pinlock buhar önleyici veya muadillerini takmaya hazır aparatlarla gelmektedir. Bu aparatlar kask vizörünün sağ ve sol tarafında alt kısma yakın iki küçük plastik klipstir.




 

  

Pinlock " Buğu önleyici" nasıl takılır ?

Pinlock buharı nasıl önler ve görüntü performansı nasıldır ?

Pinlock silikon "buğu önleyici" kaska monte edildiğinde kenarlarında bulunan fitil vizörle temas ettiğinde havanın bulunmadığı bir ortam oluşur dışarıdan izole olan bu alanda buhar oluşması mümkün değildir. Silikon pinlock nemi emen yumuşak bir maddeden imal edildiğinden üzerinde buğu oluşmaz.



 Görüntü her ortamda nettir.


Pinlock Temizleme :

Yumuşak bir bez kullanın "Tercihen Mikrofiber " , kireçsiz su ile sıvı sabun kullanarak hazırlanan karışımla Pinlock ve orijinal siperliği temizleyin , Objektif ve kalkan onları tekrar monte etmeden önce kurumaya bırakın. AŞINDIRICI TEMİZLİK ÜRÜNLERİ veya amonyak veya alkol içeren sıvılar kullanmayın.

Orjinal link :  Kask ta Pinlock Buğu önleyici nedir ? özellikleri..

2014 Yılının ilk fuarı Kuzey Amerika Motosiklet Show

2014 yılı ilk motosiklet fuar haberleri gelmeye başladı. Bunlardan en önemlilerinden biri 2014 North American İnternational Motorcycle Super Show. Kanada nın Toronto kentinde açılan etkinliğe ilgi büyük. 425.000 metre kare alanda 7 Salonda faaliyet gösteriyor.  Kısacası adı gibi Süper. 500 üzeri katılımcı ve 1000 üzeri motorun sergilediği bu show Kuzey Amerikada motosiklet meraklılarının heyecanla beklediği sergilerden biri.
 2014 Uluslararası  Kuzey Amerika Motosiklet Süper Show'da ;Yeni Motosikletlerin açıklamaları, Modifiye motosikletler. Yarışmalar, Seminerler, gösteriler. Modifiye  ve ikinci el Bisikletler, Yedek Parça ve Aksesuarları, Rider Giyim ve Kask, Performans Ekipmanları,Multivizyon gösterileri, Motosiklet Seyahat Noktaları, güzergah konaklama rotaları, Özel Bisiklet Üreticileri, Motosiklet Deri Giyim modasından örnekler ve satış. Kısacası bir motosiklet ve bisiklet tutkunun arayıpta bulmak istediği her şey var.
 2014 Uluslararası  Kuzey Amerika Motosiklet Süper Show'da toplam 50.000 $ ödüllü çeşiti yarışmalar yapılıyor.
Süper motoshow Klüp, Dernek ve Oluşumların katılımlarına özel önem veriyor. Yetmiş motosiklet organizasyonun katılımı sağlanmış, katılımın arttırılması için çeşitli ödüller veriliyor. Kısacası görüp incelediğim en profesyonel organizasyonlardan biri "Süper Motoshow" ünvanını hak ediyor.
 Fuar Yerleşim alanı planına bakalım ;
Orjinal Haber : 2014 Yılının ilk fuarı Kuzey Amerika Motosiklet Show



Jetmax 250 Maksi Scooter Çalıştırırken 15 sefer EFI ışığı yanarak çalışması sorunun çözümü

Mondial Jetmax 250 Maksi Scooter Çalıştırırken görülen EFI (Elektronic Fuel Enjection) Işığının 15 sefer yanıp sönmesi sonrası, Scooterin çalışması sorunun çözümü ;

Sorunun Kaynağı genelde Jetmax ın yokuş aşağı inerken kontağın kapatılması veya sürüş sırasında normal sürüşte gaz verilmeden Yokuş aşağı iniş yapılmasından kaynaklanır.

Egzoz üzerinde bulunan Lambda sensörü bu iniş sırasında gelen gazı normal dışı algılayıp beyin'e arıza olarak aktarır. Sorun çözümleninceye kadar bu uyarıyı alırsınız.

Sorunun Çözümü ;

* Kontak Kapalı Pozisyonda iken,
* Gaz kolunu tam gaz veririr gibi çevirip bu
pozisyonda tutun.
* Gaz kolunu bırakmadan kontağı açın
* EFI Kontrol lambası bir kere yanıp sönecek ,
* Gaz kolu elciğini bırakıp, kontağı kapatın.


Sorununuz düzelecektir. Uygulaması yapılıp sorun giderilmiştir. Tekrar açtığınızda EFI kontrol Lambası Tek sefer yanıp motor çalışacaktır.