11 Kasım 2011 Cuma

Petersen Otomotiv Müzesinde Scooter Günleri


Petersen Otomotiv Müzesi Scooter için Özel bir etkinlik düzenledi. 18 Haziran 2011 tarihi ile 28 Mayıs 2012 tarihleri arasında bir yıl sürecek. Bu etkinliğin amacı Scooter Motosikletlerin Tarihçesini, özelliklerini  ve hayatımızdaki yerini başta Çocuklar olmak üzere tüm ziyaretçilere çeşitli etkinliker ve sergilerle anlatmak. Oldukça Çağdaş bu çalışma için müze çalışmasına gıpta ile bakıyorum. Bizde Şeytan işinin Yurt dışında gördüğü itibar ne kadar şaşırtıcı değilmi ?


Petersen Otomotiv Müzesinden bahsedelim.


Bugün Dünya'da en itibarlı Motorlu araçlar müzelerinden biridir. Los Angles Kaliforniya'dadır. 300.000 m2 bir alana sahip müze dört katlıdır. 150 adet Nadir bulunan Scooter, Motosiklet, Otomobil ve Kamyonet sergilenmektedir. Sadece sergi amacıyla kullanılmayan müzenin interaktif öğrenim kısmında motorlu araçlar hakkında görsel eğitim verilmektedir. Özellikle Çocuk ve Öğrencilere ücretsiz bir çok hzmeti vardır.

Kurucusu Amerikada Medya patronu Robert E. Petersen 1926 Yılında Los Angles'de doğmuştur. Medya patronu olarak bir çok ünlü dergiyi çıkarmıştır. Petersen Otomotiv Müzesi Vakfnı kurabilmek için 30 Milyon dolar Doğa Tarihi müzesine bağış yapmıştır. Bu uygulamda Doğa ve Mekanik dengesinin Amerikan hükümetince ne kadar önemsendiğini belirtmek açısından önemlidir.

Size Müzeyi daha iyi tanıtmak için Web sayfası ve görsel kaynak sitelerini aktarıyorum.







Hazırladığımız yazı Cerative Commons sitesi altında lisanslıdır.
Petersen Müzesinde Scooter Günleri by Scooter Bilgi Forumu Ahmet Tezer is licensed under a Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported License. Linkteki çalışma baz alınarak yapılmıştır www.scooter.web.tr. Bu lisansın kapsamı dışındaki izinlercreativecommons.org/licenses/ adresinde mevcut olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder