9 Haziran 2013 Pazar

MHR FF 370 Çeneden açılır vizörlü kask testi..



Scooter Bilgi Forumu, Türkiye nin Tek Motosiklet Fuarı 2013 Euroasia Motobike Expo'ya  sizlerin dikkatini çeken bir tema ile katıldı. “  SÜRÜCÜ GÜVENLİĞİ  “

Bir scooter veya motosiklet kullanıcısı için en önemli güvenlik aparatı olan KASK üzerinde yoğunlaştık. Standımıza materyal sağlayan Çamkıranlar Dış Ticaret Ltd. Firmasının ithal ettiği MHR marka kaskı örnek aldık.

MHR kasklar Hong Kong Menşeli Jiangmen Pengcheng Helmets Ltd. Firması tarafından üretilip, Pazarlanmaktadır..

Yüksek standartlarda üretim yapan bu fabrika Yılda İki Milyon kask imal ediyor. Tescilli Markaları MHR , sanırım hepimizin bildiği LS2 , ve Nuvo dur.

MHR Kasklarının Türkiye temsilcisi  Çamkıranlar Dış Ticaret Ltd.Şti . Motosiklet  fuardaki “SÜRÜCÜ GÜVENLİĞİ “ temamıza örnek olmak ve editörlerce  test edilmek üzere tarafımızdan verilen iki adet MHR kasktan  güneş  vizörlü çeneden açılır  modelini ben aldım inceledim.

Diğer MHR Çenesi çıkan modelini Atezer hali hazırda test ediyor, yakın zamanda onunda izlenimlerini alırız.

Önce MHR Kasklarının sahip olduğu  güvenlik sertirifikalarından başlayalım..

ISO9000 standartlarına göre üretilen tüm MHR kaskları: 2000 yılı Uluslararası Kalite Kontrol Sistemi ödülünü, kazandı.

MHR kasklar neredeyse tüm Dünya’da geçerli güvenlik standartlarına sahiptir.

Avrupa ECER22.05 ve CE sertifikaları
DOT standardı (ABD)
ABD SNELL2005 ve CPSC sertifikaları
Avustralya SAI
Japonya SG
Singapur PSB Standart Doğrulama sertifikası

Test etmek üzere verilen ve mart ayından haziran ayı ilk haftasına kadar kullandığım kaskın deneyimlerimi resimlerle aktarmak istiyorum…

Kış soğuklarında,

Ense ve çene altına konulan rüzgâr girişini önleyici esnek kumaş görevini başarıyla yapıyor ve kask içine soğuk hava girişini engelliyor..



Kış aylarında  vizör camına hava girişi sağlayarak buğulanmayı önleyen çene üzerindeki  açılır kapanır hava girişleri buğulanmaya  mani olup görüşü açık tuttu..



Kaskın çeneden açılıyor olması ,tam kapalı kaska göre  takma ve çıkarmada  büyük  kolaylık sağlıyor.. Ayrıca çene kilitlerinin çelik pimli oluşu  bana tam güven  verdi.





Kask içi pedlerinin baş kısmını sarıyor olması ve iyi nefes alması sürücüye  tam konfor sağlıyor.. Yanak bedleri , yanağı sıkıca sarıyor  ve darbelere karşı tam koruma sağlıyor..
Pedlerin  MHR çene açılır kaska çıtçıt ve cırt bantla  tutturulmuş olması, kolayca çıkarılıp  temizlenmesini  çok  kolay  hale  getirmiş..




Mevsim normallerinde haliyle öğle saatlerinde yükselen sıcak günlerde, özellikle Rengi siyah olan  MHR kaskla  İzmir – Çeşme arasında  200 Km lik  yol yaptım..Kaskın baş üstündeki  2 adet hava girişini açtım…Kask arkasındaki  uzun hava çıkışları  önden giren havanın  tam sirkülasyon yaparak  kask içersinin serinlemesini sağladı..



Şık Güneş vizörü  artık yanımda  güneş gözlüğü taşıma zorunluluğunu sona erdirdi..



Kask  çenesindeki kırmızı düğme  kolayca  güneş vizörünün açılıp kapanmasını  sağlıyor..



Kaskın arkasında  1500 + 50  Kg  darbelere karşı dayanıklı olduğunu  belirten etiket konmuş..



Kask  kutu içersinde kullanışlı bir adet koruyucu  torba , kullanım kitabı  ve aksesuarla beraber  verilmişti..

Uygun fiyatı  ile ayni  güvenlik sertifikaları taşıyan pahallı kaslara  alternatif olacak gibi görünüyor..

MHR  kaskın Kaskın  üzerimde değişik kullanım şekilleri ile  görünüşleri..












İlginizi çekti ise tüm modellerini Çamkıranlar Dış Ticaret Ltd. Şti. nin  www.motomasso.com.   Sitesinden takip edebilirsiniz.

Çaneden açılır vizörlü  MHR  FF 370 model kaskın  kullanımı açısından  test etmiş ve izlenimlerimi sizlerle paylaşmış oldum..


Ahmet Erşen Bıçakçı
Scooter Bilgi Forumu
Teknik Editörü - Kurucu üye



1 yorum:

  1. Hocam bir yere takıldım, bu konuda bir ayrıntı vermek istiyorum.

    ''Şık Güneş vizörü artık yanımda güneş gözlüğü taşıma zorunluluğunu sona erdirdi..'' demişsiniz fakat, genelde kask vizörleri çok çok uç markaların değilse UV filtreli değildir, bu nedenle UV güneş gözlüğü yerine bunu kullanırsanız, gözlerinizi kaskın kendi güneşliği altında rahat rahat açacaksınız ve farkında olmasanızda göz bebekleri daha da büyüyecek ve güneşten gelen zararlı UV ışınları direkt olarak alacaksınız ve gözlerinizin bozulmasına neden olacak.

    Bunları kasın UV filtre olmadığını düşünerek yazdım, UV ise sorun yoktur, kaskı aldığınız yerde bu her hangi bir belgede belirtilmedi ise kesinlikle UV değildir, ve bu durumda güneş gözlüğü kullanmamak çok yanlış bir seçenektir.

    YanıtlaSil