7 Ekim 2013 Pazartesi

Motosiklet ve Scooter Tulum'u Torch Suites


Üyelerimizden Erhan Kundak bey bana anlattı. Ünlü markaların portföylerinde bulunan ve çok pahalı rakamlara satılan Komple Tulum ların Türkiye'de (İZMİR) de ısmarlama (Ölçünüze göre) imal edildiğini söyledi. Çok makul fiyatlara kaliteleride onlardan aşağı kalmayacak şekilde full korumalı ürünün hikayesini araştırdım. Yanına bir gün gidip ziyaret etmek isterim. Bizdede bu tür ürünlerin imal edilmesi en azından döviz in yurt içinde kalması önemli. Ben bugün hazır bir hikaye ile yetineceğim alıntı yaptığım blog güzel bir yazı hazırlamış.

Torch Suites ufak bir marka. Terzi Bey aslında motosiklet dünyasıyla alakalı değil. Bir tanıdık vasıtasıyla girmiş bu tulum işine. Hatta neredeyse pişman

Kendisi ilginç bir adam. Büyüyeyim de para kazanalım da ünleneyim de diye bir derdi yok; hatta klasik lafı: “Ben yapmam, ben uğraşamam!”

Çok kazanmak istemiyor, çok yapmak istemiyor; indirim falan da yapmıyor. İster bir ister elli tane al fiyatım aynı diyor. Benim amacım kahvede oturacağıma işe yarayayım diyor. Gençken çok koştum, şimdi yaptığım işin keyifli olması önemli diyor.

                    



Dükkanı Karşıyaka (İzmir) taraflarında ufak sevimli bir yer. Beni ilk etkileyen ise dükkanın temizliği, tertibi ve içeride çalan Vörcin Radyo (Virgin Radio) oldu. Bir yandan eski esnaf dükkanı, bir yanda radyoda çalan dans parçaları ve teknolojik kumaşlardan mamul büyük motosiklet tulumları.


Gelelim ürünlere. En önemlisi kumaş bu işlerde biliyorsunuz. Kendisi de en çok kumaş meselesinde zorlanmış. “Çok aradım, çok!” dedi konuşurken. En son gidip istediği kumaşı bulamayınca kendisine özel dokutmuş kumaşı. Kumaşını kendisine özel dokutunca bir anda piyasada motosiklet tulumu için en iyi ürünü yapan adam olarak ünlenmiş. Bundan neredeyse şikayetçi. Herkes arayıp sipariş vermek istiyor diye serzenişte bulunuyor

Yazlık ve kışlık olarak iki modeli var. Öyle renk seçeneği falan da yok, koyu gri açık gri (adam uğraşmıyor Elinde olanlar ile ölçünüze göre yaptığı aynı Para. Elindeki hemen, üzerine göresi en az on beş gün sürüyor. Renk olarak pek seçeneğiniz yok ama yanlış anlamadıysak ceplerde bir kaç renk seçeneği mümkün. Bütün tulumların içinde kılıflı korumalar ve reflektif şeritler, ayrıca koltuk altında fermuarlı ek havalandırma cepleri var. Kışlık olan biraz daha ağır tabii ki ama özellikle yazlık tulum pek hafif ve havadar.

Teknik olarak Torch Suites tulumları her standardı karşılıyor. Kumaş sürtünmeye ve ısıya dayanıklı kumaştan. Astarları başarılı. Modeller ve kesim ayakta durmaya değil, seleye oturunca rahat ettirmeye yönelik. Hatta korumaları bile kendi mamülü. Yani malzeme kalitesi üst düzeyde o konuda şüphesiz olmasın. Su alma, soğuk geçirme gibi dertleri yok. Bunları yazıyorum çünkü tanıdığım kişiler var, aldılar kullanıyorlar ve memnunlar.

ALINTI: motorhikayesi,wordpress,com



Ürün Şimdilik iki model

Torchpro Kışlık
Torchprolight Yazlık

Torchpro ;



TORCHPRO, nefes alabilen kaplama yapilmis 500 denye DUPONT CORDURA dayanikli kumastan uretilmistir. Terletmeyen, hava alan astar kullanilmistir. Alternatif urunlere gore hafif olmasi giyme ve cikarmada rahatlik saglamaktadir.

Boydan boya acilabilen tek parca fermuar ile, botlarin cikarilmasina gerek kalmadan, ortalama 15 sn. icerisinde giyilip cikarilabilmektedir. Bu ozelligi sayesinde, yolculuk boyunca verilen kisa molalarda kolayca cikarilabilmekte, molalarda gunluk kiyafetle kalma zevkini ve rahatligini bizlere saglamaktadir.

Onde bulunan buyuk cep, acil kullanimlar icin oldukca faydalidir. Kaskli durumda iken, el yordami ile kolayca acilip kapanabilmekte, oldukca buyuk hacimli objeler icin dahi (ornegin buyuk pet su sisesi) acil cozum olusturabilmektedir. Iki kol mansetinde bulunan kucuk cepler OGS/KGS icin uretilmistir. Otoyol gecislerinde eli gidondan ayirmadan sistemin okuyabilecegi acidadir.

Onde bulunan kuru torba cepler her turlu degerli esyayi guvenle tasiyabilmek icin, cep agizinin kendiliginden acilmayacagi sekilde uretilmistir. Torba ceplerin alt bolumune eldiven cepleri konumlandirilmistir. Yanlarda, ic giyim (pantolon, sort vb.) ceplerine ulasmak icin fermuar ve kapaklar bulunmaktadir.

Bel ve pacalarda kisiye ozel ayarlanabilen ve tulumun tam oturmasini saglayan parcalar bulunmaktadir. Bu parcalar ilk kullanimda sadece bir defa ayarlanmakta ve sonraki kullanimlarda ayar gerektirmemektedir.

Yaka ve mansetlerde, alerjik olmayan ve cildi tahris etmeyen birinci sinif guderi kullanilmistir. Sirt ve pacalada gorunurlugu artiran, uzun omurlu 3M Scotchlite reflektorler bulunmaktadir..

TORCHPRO dayaniklilik ve koruma odakli dizayn edilmistir. Olasi bir carpma aninda bedenin eklem yerleri korunur ve surtunme sirasinda cift kat 500 denye kumas ile maksimum koruma saglanir. Bununla birlikte tum beden nefes alabilir, yagmur gecirmez kaplama ile kaplanmistir. Tum dikis yerleri ozel yalitim malzemesiyle yalitilmistir...

Torchprolight;



TORCHPRO LIGHT, hava geciren dayanikli kumastan uretilmistir. Terletmeyen, hava alan astar kullanilmistir. Kullanilan kumasin hafifligi yaz kullanimi icin rahatliklik ve serinlik saglamaktadir.

Boydan boya acilabilen tek parca fermuar ile, botlarin cikarilmasina gerek kalmadan, ortalama 15 sn. icerisinde giyilip cikarilabilmektedir. Bu ozellik sayesinde, yolculuk boyunca verilen kisa molalarda rahatca cikarilabilmekte, gunluk kiyafetle kalma rahatligini ve zevkini bizlere saglamaktadir.

Onde bulunan buyuk cep, acil kullanimlar icin oldukca faydalidir. Kaskli durumda iken, el yordami ile kolayca acilip kapanabilmekte, oldukca buyuk hacimli objeler icin dahi (ornegin buyuk pet su sisesi) acil cozum olusturabilmektedir. Iki kol mansetinde bulunan kucuk cepler OGS/KGS icin uretilmistir. Otoyol gecislerinde eli gidondan ayirmadan sistemin okuyabilecegi acidadir.

Onde bulunan torba cepler her turlu degerli esyayi guvenle tasiyabilmek icin, cep agizinin kendiliginden acilmayacagi sekilde uretilmistir. Torba ceplerin alt bolumune eldiven cepleri konumlandirilmistir. Yanlarda, ic giyim (pantolon, sort vb.) ceplerine ulasmak icin fermuarlar bulunmaktadir.

Bel ve pacalarda kisiye ozel olcuye gore ayarlanabilen ve tulumun tam oturmasini saglayan parcalar bulunmaktadir. Bu parcalar ilk kullanimda sadece bir defa ayarlanmakta ve sonraki kullanimlarda ayar gerektirmemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder